Sjinkie Foundation

Knegt na 402 dagen herstel weer back on track

Na een jaar revalideren van een ernstig ongeluk stond Sjinkie Knegt afgelopen weekend (14 t/m 16 februari) aan de start in de zesde en laatste World Cup Shorttrack in Dordrecht. Voor zijn persoonlijke afstanden ontving Knegt een wildcard waardoor hij gelijk mocht deelnemen aan het hoofdtoernooi op de zaterdag, maar zijn officiële rentree was vrijdagavond. Hij stond bij de wereldbekerfinale aan de start bij de relay bij de mannen. De ploeg werd derde in de kwartfinale, maar de tijd was snel genoeg om met de hakken over de sloot door te gaan naar de halve finale.

„Het was een lang proces, maar ik ben zeer blij dat ik nu weer mag racen. Ik heb altijd goede hoop gehouden op een goed herstel”, zei Knegt tegen Omroep Friesland. „Ik denk dat ik wat snelheid betreft al aardig mee kan komen. Qua conditie ben ik er nog niet helemaal. Dus ik ben wel benieuwd hoe ver ik kom.”

Zaterdag was het moment dat Knegt het zelf moest doen tijdens de halve finale op de 1.500 meter. Wat er gebeurde was het minst gunstige scenario. Met nog drie rondes te rijden, gaat een groot deel van de groep onderuit. Er klonk een schot door de hal en de race moest opnieuw gereden worden. In de herkansing kon Knegt lang aanhaken en zelf acties binnendoor en buitenom maken. Hij eindigde op de derde plek. Meer dan een B-finale zat er nog niet in. Knegt heeft bij de B-finale van de 1.500 meter gewonnen. Hij hield bij de finish de Nederlander Sven Roes en de Japanner Keita Watanabe achter zich.

Naast dat de mensen Sjinkie konden aanmoedigen op het ijs, was ook de Sjinkie Foundation aanwezig tijdens de World Cup Shorttrack in Dordrecht. In de centrale hal konden alle bezoekers de foundation een tikkie vooruit helpen door de verkoop van gave petten en het boekje Saar en Siem.

Tot slot kreeg de Sjinkie Foundation een fantastische cheque uitgereikt namens KPN en DAIKIN die de foundation een warm hart toedragen. KPN en DAIKIN heel erg bedankt voor jullie steun, dankzij jullie komt de foundation weer een tikkie vooruit!